Ciasta i Wypieki

Przepisy na ciasta z własnego doświadczenia.

Get Adobe Flash player

Tofijka

Przygotowanie:   Z proszku budyniowego, cukru i mleka gotujemy budyń. Do gotującego budyniu dodajemy margarynę i miksujemy na ogniu aż składniki się połączą. Dodajemy orzechy i sparzone wrzątkiem rodzynki. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, odstawić aż zacznie tężeć. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę i posiekaną czekoladę. Poczekać aż zacznie gęstnieć i wylać na wierzch zimnego ciasta. Blaszkę wyścielamy papierem. 

Wykładamy warstwy ciasta: herbatniki - 1/2 masy krówkowej - krakersy - 1/2 masy budyniowej gorącej - herbatniki- dryga połowa masy budyniowej-krakersy - masa krówkowa - herbatniki - odczekać przed wyłożeniem pianki aż ciasto ostygnie, inaczej się stopi pianka starte czekolady Wstawiamy na noc do lodówki.








SKŁADNIKI








Sprawdź proporcje i składniki. Wyslij sms o tesci
DSTSS pod numer 7243 koszt smsa (2,46zł)


Już nie długo nowe Przepisy